Series terkini : Belajar WordPress dari awal

Limited Time : Gunakan kod kupon "end2023" untuk dapatkan diskaun 30% bila anda nak upgrade ke Pro version

 • Kelas Design dengan kerjasama Bekwa Kuala Lumpur membawakan..

Kursus Dari Asas Hingga Mahir. Pelajari Semua Aspek Website Development Dalam Silibus Tutorial Yang Telah Disusun Rapi Untuk Anda!

Tidak Berpengalaman dalam IT atau Coding? Tiada Masalah! Tutorial yang anda akan belajar adalah mesra non-IT person.

ATTN : SLOT INI HANYA TERBUKA KEPADA 50 ORANG SAHAJA

Bekwa Kuala Lumpur hanya ingin menaja yang betul-betul nak belajar bagaimana untuk bangunkan Website yang lengkap dengan pelbagai fungsi seperti Website E-Kedai (E-Commerce), Korporat dan seluruh ekosistemnya.

"Good initiative utk create more Digital Agency business dan peluang upskill 👍 Well done"

Arif Tukiman, CEO @RunCloud

6 manfaat yang anda akan dapat jika anda sertai kursus Kelas Design sekarang

Lengkap. Padat. Mudah Faham

Tutorial step-by-step dalam bahasa Malaysia untuk bangunkan Website pelbagai jenis fungsi. Dari awal sampai anda boleh publish dan orang semua boleh akses

Fully online. Berterusan.

Tidak perlu bersusah payah bawa kenderaan datang ke pusat Kursus. Anda boleh terus belajar menggunakan peranti kesukaan anda pada bila-bila masa. Akses tersedia 24/7

Peluang Pekerjaan yang lebih baik

Dengan kemahiran yang anda belajar dalam kursus ini, anda bakal merubah hidup dengan kehidupan yang lebih baik. Banyak Company sangat memerlukan pekerja yang boleh buat website sekarang.

Yuran Minima, Result Maksima

Harga yuran kursus Kelas Design sangat berpatutan. Berbeza jika anda pergi ke kursus di tempat lain. Anda boleh belajar 365 hari tanpa henti.

Run Your Own Web Agency

Ingin buka perniagaan sendiri berasaskan Teknologi? Kursus ini juga menawarkan perkara tersebut untuk anda. Step-by-step. Anda boleh ikuti apa strategi dan bagaimana untuk masuk ke dalam dunia bisnes IT.

Buntu? Dapatkan bantuan

Group support terbuka luas untuk anda bertanya tentang apa masalah yang dihadapi dalam pembangunan Website. Komuniti Kelas Design kini semakin berkembang untuk membantu anda.

Dan banyak lagi manfaat yang ada..

Ok, Let's get real

"apa area yang kelas design akan cover?"

 • WordPress Development
Hampir 50% website di dunia ini menggunakan WordPress sebagai CMS utama mereka. Tapi kita bukan hanya belajar WordPress untuk Entry Level. Kita akan Go Deep hingga develop Plugin dan Theme sendiri. Cara pembuatan website E-Commerce menggunakan WooCommerce pun kita akan cover.
 • RunCloud Control Panel
RunCloud adalah sebuah platform yang membolehkan anda kawal semua website / web sistem dengan mudah. Menguasai cara penggunaan RunCloud akan memudahkan kerja development anda. Trust me. I've been there.
 • Digital Ocean
Mengetahui cara untuk deploy server di Digital Ocean memang membuatkan anda lain daripada developer lain. Tak ramai yang boleh laksanakannya. Kita akan belajar bagaimana nak deploy Private Server disini.
 • Amazon Web Services (AWS)
Game changer. AWS ada pelbagai jenis perkhidmatan untuk anda seorang Web Developer perlukan. Bermula daripada pembelian domain sehingga pembuatan Ai. Kita akan belajar beberapa jenis produk mereka.
 • PHP
My favorite! Dalam Series PHP kita akan belajar semua perkara yang anda perlukan untuk menjadi seorang PHP developer. Kita akan belajar basic syntax, kemudian OOP, kemudian membuat form dan bagaimana boleh kita menyimpan data didalam Database. Oh ya, untuk develop WordPress Plugin @ Theme anda wajib tahu PHP ye.
 • HTML , CSS dan JavaScript
Tak boleh jadi seorang Web Developer kalau tak tahu 3 sekawan ni. Wajib tahu untuk jadikan website anda ada 'rupa'. Tak jadi pakar tak mengapa. Asal bila baca code orang lain, tahu apa yang orang tu nak buat.
 • Bootstrap UI Framework
Upgrade skill CSS anda dengan pelajari bagaimana untuk mempercepatkan development UI sebanyak lebih dari 50% daripada coding CSS sendiri.
 • jQuery Library
Jika anda sudah boleh gunakan JavaScript basic, saya sangat saran untuk mulakan terus pembelajaran mengenai JavaScript Framework atau Library. Dan Library yang kita akan cover dalam Kelas Design adalah jQuery.
 • Freelancing
Tak semua orang nak bekerja dengan orang lain. Ada programmers yang memang nak kerja sendiri. Nak lebih bebas dari segi masa dan kewangan. Yes. Freelancing adalah salah satu cara untuk anda jana unlimited income. Saya akan kongsikan pengalaman saya selama lebih 6 tahun dalam dunia Freelancing sebagai seorang Programmer.
 • Resume / CV
Acap kali saya menemuduga calon yang tidak mempunyai Resume yang teratur. Tahukah anda bahawa sanya Resume ini ibarat diri anda? Jika Resume pun carca marba, bagaimana ingin mendapatkan pekerjaan dan gaji yang setimpal? Saya akan kongsikan bagaimana untuk membuat Resume yang ada WOW FACTOR Terbaik.
 • Tips & Trick Live Coding Session
Terkadang bila kita mohon kerja di sesuatu organisasi, mereka ada Live Coding Session untuk check tahap anda. Saya akan kongsikan Tips bagaimana anda boleh lulus ujian itu dengan penuh keyakinan.
Daftar seperti biasa..

Berapa yang perlu anda laburkan untuk menjadi seorang yang mahir dalam membina sebuah website?

Jumlah keseluruhan yang ditaja adalah 90%. Semua itu ditaja ya. Tak perlu bayar balik ke siapa-siapa. Tak masuk akal? Ya. Tak masuk akal diskaun tinggi-tinggi. Sebab itu siapa cepat, dia dapat.

Anda hanya perlu labur 10% sahaja tanda komitmen anda untuk ubah hidup dengan kerjaya yang lebih baik.

// Kelas Design

Sembilan daripada sepuluh pengguna mengesyorkan untuk belajar Web Development dengan Kelas Design. Daftar sekarang secara percuma dan lihat sendiri bagaimana anda boleh tingkatkan lagi kemahiran dalam membangunkan website dengan Kelas Design.
© 2016 - 2023. All Rights Reserved.